Presenteren

Deelnemers presenteren vaak bij ons programma. Dit doen ze niet alleen aan het einde, maar ook nadat ze een opdracht gemaakt hebben. Soms presenteren ze alleen en soms als duo of groep. Wij denken dat je niet vaak genoeg kunt oefenen met presenteren. Het wordt makkelijker en minder spannend als je het vaker doet. Dat heb ik ook ontdekt šŸ˜. En je leert van elkaars presentatie. Aan het einde van iemands MDT is er altijd een feestelijke, openbare, eindpresentatie.

De eindpresentatie

Samen met de deelnemers wordt de vorm van de eindpresentatie gekozen. We bereiden de presentatie met de jongeren voor, versieren de ruimte met ballonnen, de koffie en thee wordt klaargezet en het publiek komt langzaam binnen: vertellers, vrienden, ouders en andere geĆÆnteresseerden. Door de corona-maatregelen vonden er veel eindpresentaties online plaats.

Combi-presentaties waren er ook, met enkele deelnemers op locatie en een deel online publiek.

Na de presentatie ontvangen de jongeren een certificaat en als ze dat willen een referentie voor hun CV of LinkedIn profiel. Alle deelnemers worden uitgenodigd voor ons TINO netwerk, waarmee we leuke, extra activiteiten organiseren, zoals het maandelijkse open klimmen en de jaarlijkse klim-reĆ¼nie, samen met de vertellers. Wij kijken ook altijd of de jongere de geplande doelstellingen heeft behaald en of hij of zij nog tips of ideeĆ«n heeft.

Een presentatie van het afgelopen jaar die extra bijzonder was, was die in Tiel. Daar gingen deelnemers in gesprek met vertellers en werkten we samen met het Regionaal Archief en Zinder Educatie. De afbeeldingen die de jongeren maakten over de gesprekken zijn vereeuwigd op de muren van vier tunnels in Tiel! Voor de vertellers die hierbij meehielpen organiseerden we een feestelijke bijeenkomst in Zinder, waar de originele afbeeldingen geƫxposeerd werden. Verteller Frans Baggerman zorgde voor muziek.

presenteren

Deelnemers die jou voor gingen