Voor jongeren

Hoe kom jij erachter wat je talenten zijn of hoe ontwikkel je nieuwe vaardigheden? Door iets voor een ander te doen. Klinkt gek, maar werkt echt. Door namelijk iets voor een ander te doen kom jij er zelf achter wat je belangrijk vindt in het leven. Je ontdekt welke studie of wat voor werk je leuk zou vinden en doet nieuwe skills op waar je misschien wel de rest van je leven wat aan hebt. En dat allemaal terwijl je iets voor iemand anders doet. Lekker bezig dus.

Maar om nou écht de stap te zetten om zomaar iets voor iemand anders te gaan doen is toch vaak groot. Hoe begin je? Hoeveel tijd kost het? Wat heb je er nou aan? Logische vragen die je jezelf kunt stellen en die je misschien wel tegenhouden om iets moois te gaan ondernemen.

En dat is precies waar wij je mee kunnen helpen. Met ons programma ga je letterlijk de hoogte in tijdens de klimsessie en ga je daarnaast in gesprek met ouderen. De reis die jij aflegt omhoog kun je zien als het leven: vol uitdagingen, kansen en mogelijkheden. Ons programma, ook wel een MDT genoemd, kun je makkelijk via je school aanvragen en kost niks.

 

Oké cool, en nu?

Nou heel simpel. Vertel je docent, begeleider, mentor of decaan over de programma’s van TINO-MDT en als het goed is, gebeurt de rest vanzelf.

Ohja, hadden we ook al verteld dat je na het volgen van een programma je lijst met ervaringen op je CV flink kunt updaten? Mooi meegenomen.

Deelnemers die jou voor gingen

Tjebbe (14)

Ik wil nog even zeggen dat ik enorm van de TINO MDT klimweek heb genoten. Het wa...

Ik wil nog even zeggen dat ik enorm van de TINO MDT klimweek heb genoten. Het was een hele  leuke ervaring. 

- Tjebbe (14)

Leerkracht Alexandra

Leerkracht Alexandra, doet met haar school sinds 2018 mee met TINO MDT! TINO MDT...

Leerkracht Alexandra, doet met haar school sinds 2018 mee met TINO MDT!

TINO MDT is super! Het daagt de jongeren fysiek en mentaal uit en brengt ze in contact met mensen en verhalen buiten hun bubbel. Ik zie dat het zelfvertrouwen van de jongeren groeit, ze grenzen verleggen en zich bewuster worden van belangrijke thema’s in hun leven, zoals mijlpalen, tegenslagen en keuzes maken. Ze ontwikkelingen vaardigheden die ze niet aangeboden krijgen tijdens de lessen. Daarmee vormt het een waardevolle toevoeging op ons normale curriculum. Ook fijn dat het van A tot Z strak geregeld is door het TINO team. Hierdoor heb je er als leerkracht weinig omkijken naar. We werken inmiddels al jaren met ze samen en stimuleren al onze leerlingen om mee te doen aan het programma.

- Leerkracht Alexandra

Ayoub (15)

“Ik heb ontdekt dat ik veel meer kan dan ik dacht” Wat vond je het leukst om...

“Ik heb ontdekt dat ik veel meer kan dan ik dacht”

Wat vond je het leukst om te doen tijdens het project?

Het klimmen vond ik het leukst! Daarbij heb ik heb ontdekt dat ik veel meer kan dan ik dacht. Dat zag ik bij het klimmen maar herken ik ook wel van school dus ik ga hier nog vaak aan terug denken. Ook vond ik het leuk dat ik andere jongeren heb leren kennen die niet bij mij op school of op voetbal zitten.

Hoe vond je het gesprek met de oudere?

Eerst was ik wel zenuwachtig om met de oudere te bellen. Maar toen ik eenmaal bezig was had ik er geen last meer van en werd het steeds leuker.

Heb je nieuwe life skills geleerd?

Ja! Ik heb veel dingen kunnen oefenen bij dit project. Na het interview met de oudere over omgaan met tegenslag, hebben we ook geleerd hoe je daarvan een goed artikel schrijft. En ik heb ook geleerd hoe je omgaat met deadlines en samen werken.

Zou je het anderen aanraden?

Zeker, ik vond het leuk en heb ook veel geleerd! Ik denk dat het super interessant is en ook nuttig voor andere jongeren.

- Ayoub (15)