Voor jongeren

Hoe kom jij erachter wat je talenten zijn of hoe ontwikkel je nieuwe vaardigheden? Door iets voor een ander te doen. Klinkt gek, maar werkt echt. Door namelijk iets voor een ander te doen kom jij er zelf achter wat je belangrijk vindt in het leven. Je ontdekt welke studie of wat voor werk je leuk zou vinden en doet nieuwe skills op waar je misschien wel de rest van je leven wat aan hebt. En dat allemaal terwijl je iets voor iemand anders doet. Lekker bezig dus.

Maar om nou écht de stap te zetten om zomaar iets voor iemand anders te gaan doen is toch vaak groot. Hoe begin je? Hoeveel tijd kost het? Wat heb je er nou aan? Logische vragen die je jezelf kunt stellen en die je misschien wel tegenhouden om iets moois te gaan ondernemen.

En dat is precies waar wij je mee kunnen helpen. Met ons programma ga je letterlijk de hoogte in tijdens de klimsessie en ga je daarnaast in gesprek met ouderen. De reis die jij aflegt omhoog kun je zien als het leven: vol uitdagingen, kansen en mogelijkheden. Ons programma, ook wel een MDT genoemd, kun je makkelijk via je school aanvragen en kost niks.

 

Oké cool, en nu?

Nou heel simpel. Vertel je docent, begeleider, mentor of decaan over de programma’s van TINO-MDT en als het goed is, gebeurt de rest vanzelf.

Ohja, hadden we ook al verteld dat je na het volgen van een programma je lijst met ervaringen op je CV flink kunt updaten? Mooi meegenomen.

Deelnemers die jou voor gingen

Stef (14)

“Dank jullie wel voor deze week. Ik vond het echt heel leuk en gezellig! I...

“Dank jullie wel voor deze week. Ik vond het echt heel leuk en gezellig! Ik heb er heel erg van genoten  en als ik kon had ik het nog langer gedaan. Elke dag was weer een leuke challenge en het was een  goede motivatie om überhaupt uit bed te komen!”

- Stef

Jesse (15)

Ik vond alles heel leuk, natuurlijk was klimmen heel leuk maar de TINO elementen...

Ik vond alles heel leuk, natuurlijk was klimmen heel leuk maar de TINO elementen en gesprekken  met mede klimmers waren even leuk en heeft die ene week echt heel leuk gemaakt! 

- Jesse (15)

Anis (24)

“Ik volg de opleiding Sport & Recreatie op het ROC in Nijmegen en kwam...

“Ik volg de opleiding Sport & Recreatie op het ROC in Nijmegen en kwam zo in contact met TINO  MDT. In het begin wist ik niet wat ik moest verwachten, zelf had ik nog nooit geklommen dus dat  was in het begin wel spannend. Ook leerde ik hoe ik mijn verhaal kon delen, iets waar ik altijd al  moeite mee heb gehad. Hierdoor leerde ik ook over het thema mijlpalen en wat voor een impact  mijlpalen kunnen hebben op iemands leven. Zelf ben ik ook gaan nadenken wat de mijlpalen in mijn  leven waren en hoe die mijn leven hebben veranderd en hoe belangrijk ze zijn in iedereens leven. 

Ook vind ik het super belangrijk voor jongeren om over zulke dingen te kunnen praten en bij TINO  MDT kan dat. De combinatie van sporten en het mentale aspect bij TINO MDT spreken mij heel erg  aan.”

- Anis (24)