Voor jongeren

Hoe kom jij erachter wat je talenten zijn of hoe ontwikkel je nieuwe vaardigheden? Door iets voor een ander te doen. Klinkt gek, maar werkt echt. Door namelijk iets voor een ander te doen kom jij er zelf achter wat je belangrijk vindt in het leven. Je ontdekt welke studie of wat voor werk je leuk zou vinden en doet nieuwe skills op waar je misschien wel de rest van je leven wat aan hebt. En dat allemaal terwijl je iets voor iemand anders doet. Lekker bezig dus.

Maar om nou écht de stap te zetten om zomaar iets voor iemand anders te gaan doen is toch vaak groot. Hoe begin je? Hoeveel tijd kost het? Wat heb je er nou aan? Logische vragen die je jezelf kunt stellen en die je misschien wel tegenhouden om iets moois te gaan ondernemen.

En dat is precies waar wij je mee kunnen helpen. Met ons programma ga je letterlijk de hoogte in tijdens de klimsessie en ga je daarnaast in gesprek met ouderen. De reis die jij aflegt omhoog kun je zien als het leven: vol uitdagingen, kansen en mogelijkheden. Ons programma, ook wel een MDT genoemd, kun je makkelijk via je school aanvragen en kost niks.

 

Oké cool, en nu?

Nou heel simpel. Vertel je docent, begeleider, mentor of decaan over de programma’s van TINO-MDT en als het goed is, gebeurt de rest vanzelf.

Ohja, hadden we ook al verteld dat je na het volgen van een programma je lijst met ervaringen op je CV flink kunt updaten? Mooi meegenomen.

Deelnemers die jou voor gingen

Maud (15)

“Ik heb het meeste geleerd om niet bang te zijn om mensen aan te spreken om in...

“Ik heb het meeste geleerd om niet bang te zijn om mensen aan te spreken om informatie te vragen.  Anders bleef ik heel erg hangen bij een vraag. Zo kwam ik steeds verder met mijn opdracht door op pad te gaan met nieuwe kennis van mensen om me heen.”

- Maud

Leercoach Remco

“In de afgelopen periode (september tot januari) hebben wij met studenten ...

“In de afgelopen periode (september tot januari) hebben wij met studenten van ROC Nijmegen en van de opleiding Dienstverlening niveau 2 elke woensdag deelgenomen aan TINO MDT. De studenten kenden elkaar niet voordat ze aan dit programma deelnamen. Het TINO MDT programma is een mooie aanvulling op ons praktijkleren. Studenten zijn actief bezig met zowel klimmen als zelfontplooiing en talentontwikkeling. En dit heeft TINO MDT mooi in elkaar gegoten. Het programma is uitdagend, flexibel en erg veelzijdig wat goed is voor onze studenten. De begeleiders van TINO MDT zijn goed in staat om gepersonaliseerd te kijken naar wat iemand nodig heeft.

Naast dat ze hun klimcertificaat hebben kunnen behalen, wat een mooie bijvangst is voor studenten, zie ik een mooie individuele groei. Studenten hebben hun eigen groei in beeld gebracht door het TINO element over mijlpalen. En ze hebben dit gedeeld met hun studiegenoten. Zo zijn ze erachter gekomen waar anderen vandaan komen en wat hun achtergronden zijn. Een mooie manier om samenwerken te bevorderen. Het mooie aan dit programma is dat studenten erg actief zijn door het klimmen en door elkaar hierin te begeleiden. Studenten hebben ook leerlingen van een praktijkschool begeleid in het klimmen. Hierin kwam een verantwoordelijkheid die iedere student in zich heeft naar boven. En dit was al na week vijf, daarom bevestigt dit mij nogmaals dat jongeren wel degelijk verantwoordelijkheid kunnen nemen. Maar zet ze in hun kracht!

Een mooi en leerzaam programma waar we in de toekomst wederom mee willen en gaan samenwerken.”

- Remco

Stef (14)

“Dank jullie wel voor deze week. Ik vond het echt heel leuk en gezellig! I...

“Dank jullie wel voor deze week. Ik vond het echt heel leuk en gezellig! Ik heb er heel erg van genoten  en als ik kon had ik het nog langer gedaan. Elke dag was weer een leuke challenge en het was een  goede motivatie om überhaupt uit bed te komen!”

- Stef