Voor scholen

Talentontwikkeling, burgerparticipatie en maatschappelijke impact. Dat en nog veel meer komt samen binnen de Maatschappelijke Diensttijd. Kort ook wel MDT genoemd, is de kans voor jongeren tussen de 14 en de 27 om erachter te komen waar hun talenten liggen, zich verder te ontwikkelen en uit hun bubbel te komen. En dat allemaal terwijl ze iemand anders helpen.

Klinkt goed toch? Sta jij als docent, directeur of onderwijzer open om leerlingen meer buiten de schoolbanken te prikkelen?

Dan hebben we goed nieuws. De programma’s van TINO-MDT brengen jongeren niet alleen verder maar zorgen ervoor dat ze ook in aanmerking komen met mensen buiten hun eigen, bekende omgeving. Bijvoorbeeld door het koppelen van jongeren met eenzamere ouderen. Bij onze programma’s leren jongeren naast praktische zaken zoals plannen en samenwerken ook grotere lessen. Ze leren vaardigheden zoals begrip tonen, ontdekken perspectieven en ze krijgen meer inzicht in verschillen waardoor iedereen anders en uniek is.

Meedoen aan de Maatschappelijk Diensttijd is heel makkelijk en kosteloos. Het enige wat je hoeft te doen is je bij ons aan te melden en gezamenlijk creëren wij het programma. Of dat nou om een hele grote groep gaat of een kleinere groep maakt niet uit. Vervolgens doen wij de volledige uitvoering van het programma. Het enige wat we van jouw nodig hebben is support, aanmoediging en enthousiasme. Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier!

Docenten die jou voor gingen

Leerkracht Alexandra

Leerkracht Alexandra, doet met haar school sinds 2018 mee met TINO MDT! TINO MDT...

Leerkracht Alexandra, doet met haar school sinds 2018 mee met TINO MDT!

TINO MDT is super! Het daagt de jongeren fysiek en mentaal uit en brengt ze in contact met mensen en verhalen buiten hun bubbel. Ik zie dat het zelfvertrouwen van de jongeren groeit, ze grenzen verleggen en zich bewuster worden van belangrijke thema’s in hun leven, zoals mijlpalen, tegenslagen en keuzes maken. Ze ontwikkelingen vaardigheden die ze niet aangeboden krijgen tijdens de lessen. Daarmee vormt het een waardevolle toevoeging op ons normale curriculum. Ook fijn dat het van A tot Z strak geregeld is door het TINO team. Hierdoor heb je er als leerkracht weinig omkijken naar. We werken inmiddels al jaren met ze samen en stimuleren al onze leerlingen om mee te doen aan het programma.

- Leerkracht Alexandra