Voor scholen

Talentontwikkeling, burgerparticipatie en maatschappelijke impact. Dat en nog veel meer komt samen binnen de Maatschappelijke Diensttijd. Kort ook wel MDT genoemd, is de kans voor jongeren tussen de 12 en de 30 om erachter te komen waar hun talenten liggen, zich verder te ontwikkelen en uit hun bubbel te komen. En dat allemaal terwijl ze iemand anders helpen.

Klinkt goed toch? Sta jij als docent, directeur of onderwijzer open om leerlingen meer buiten de schoolbanken te prikkelen?

Dan hebben we goed nieuws. De programma’s van TINO MDT brengen jongeren niet alleen verder maar zorgen ervoor dat ze ook in contact komen met mensen buiten hun eigen, bekende omgeving. Bijvoorbeeld door ze in gesprek te laten gaan met 60-plussers over hun levensverhalen. Bij onze programma’s leren jongeren naast praktische zaken zoals plannen en samenwerken ook grotere lessen. Ze leren vaardigheden zoals begrip tonen, ontdekken perspectieven en ze krijgen meer inzicht in verschillen waardoor iedereen anders en uniek is.

Meedoen aan de Maatschappelijk Diensttijd is heel makkelijk en kosteloos. Het enige wat je hoeft te doen is je bij ons aan te melden. We maken samen de planning zodat het past in het schoolprogramma en vervolgens zorgen wij voor de uitvoering. Van het reserveren van de klimhal tot de begeleiding van de jongeren. Het enige wat we van jouw nodig hebben is support, aanmoediging en enthousiasme. Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier!

Docenten die jou voor gingen

Leerkracht Alexandra

“TINO MDT is super! Het daagt de jongeren fysiek en mentaal uit en brengt ...

“TINO MDT is super! Het daagt de jongeren fysiek en mentaal uit en brengt ze in contact met mensen en verhalen buiten hun bubbel. Ik zie dat het zelfvertrouwen van de jongeren groeit, ze grenzen verleggen en zich bewuster worden van belangrijke thema’s in hun leven, zoals mijlpalen, tegenslagen en keuzes maken. Ze ontwikkelingen vaardigheden die ze niet aangeboden krijgen tijdens de lessen. Daarmee vormt het een waardevolle toevoeging op ons normale curriculum. Ook fijn dat het van A tot Z strak geregeld is door het TINO team. Hierdoor heb je er als leerkracht weinig omkijken naar. We werken inmiddels al jaren met ze samen en stimuleren al onze leerlingen om mee te doen aan het programma.”

- Leerkracht Alexandra

Verteller Rob

“Ik vond het heel prettig om over diverse gebeurtenissen uit mijn leven te kun...

“Ik vond het heel prettig om over diverse gebeurtenissen uit mijn leven te kunnen vertellen. Jullie  mogen me vaker uitnodigen.”

- Verteller Rob

Leercoach Remco

“In de afgelopen periode (september tot januari) hebben wij met studenten ...

“In de afgelopen periode (september tot januari) hebben wij met studenten van ROC Nijmegen en van de opleiding Dienstverlening niveau 2 elke woensdag deelgenomen aan TINO MDT. De studenten kenden elkaar niet voordat ze aan dit programma deelnamen. Het TINO MDT programma is een mooie aanvulling op ons praktijkleren. Studenten zijn actief bezig met zowel klimmen als zelfontplooiing en talentontwikkeling. En dit heeft TINO MDT mooi in elkaar gegoten. Het programma is uitdagend, flexibel en erg veelzijdig wat goed is voor onze studenten. De begeleiders van TINO MDT zijn goed in staat om gepersonaliseerd te kijken naar wat iemand nodig heeft.

Naast dat ze hun klimcertificaat hebben kunnen behalen, wat een mooie bijvangst is voor studenten, zie ik een mooie individuele groei. Studenten hebben hun eigen groei in beeld gebracht door het TINO element over mijlpalen. En ze hebben dit gedeeld met hun studiegenoten. Zo zijn ze erachter gekomen waar anderen vandaan komen en hun achtergronden zijn. Een mooie manier om samenwerken te bevorderen. Het mooie aan dit programma is dat studenten erg actief zijn door het klimmen en door elkaar hierin te begeleiden. Studenten hebben ook leerlingen van een praktijkschool begeleid in het klimmen. Hierin kwam een verantwoordelijkheid die iedere student in zich heeft naar boven. En dit was al na week vijf, daarom bevestigt dit mij nogmaals dat jongeren wel degelijk verantwoordelijkheid kunnen nemen. Maar zet ze in hun kracht!

Een mooi en leerzaam programma waar we in de toekomst wederom mee willen en gaan samenwerken.”

- Remco